Monday, July 14, 2008

I've got to summarize my days..

Assalamualaikum frenzzzz & hi to everyone...yeah i know what you are saying..."at last..." What to do,I've been very busy these few months..Things come & go, good & bad,made me saying "ya Allah..macam tak cukup masa 24 jam yg Kau beri"..tapi aku tak salahkan masa..terang2 aku ni tak reti nak manage time. That's why, since I moved into a new house,I made a Daily Roster. Barulah terasa teratur hidup ni bila ada guidance..tapi kan,setengah orang cakap..what a boring life..siap ada jadual lagi.macam budak skolah.. But I'm happy..what's wrong with a schedule? i mean what's wrong with rules? Alam maya ni pun live by the rules..planet2 semua gerak ada schedulenya..jalanraya pun ada traffic light..so what? I'm just happy..peduli apa cakap orang,ye tak? My day starts as early as 5.30 in the morning (kalu cuti sembahyang start lambat ler skitt..kasi can badan rehat lebih skit..hehe) & ends at normally at 11 at night.. I include all homemaker's job to a social activity eg. shopping (tak lupa), minum kopi bawah pokok kat Desa Cempaka and sports..Nanti lah,one day I'll list down my roster kat sini ye..there're few more empty slots,so maybe you olzz can suggest me of something..

Lagi pasal my new place,aku suka tempat ni..aman,tenteram & clean & fresh air..Tak bising,tak berabuk macam rumah dulu, betul2 kat depan jalan lori lalu.. Maintenance kulit muka pun tak banyak..baru aku tahu,rupanya I have a sensitive type of skin.. Sensitive to pollution kot..Sebab duduk kat sini,dengan tabiat aku yg still sama,maleh nak cuci muka,tapi ok je..tetap lembut & tak banyak acne..keluar pun takyah pakai foundation lagik..so jimat duit aku..(jimat aper nya ujie oiii,duit tu ko guna buat beli bende lain plak...)

Terbaru, on the last 19th June, I was admitted to Columbia Asia Hospital in Seremban..very high fever & it was found that the fever is caused by an infection..so I was treated as UTI patient. First day kat spital,aku demam..and the doctor (a very nice doc, I recommend to those who has urology problem to see Dr.Lee Ming) said he won't let me go until I got temperature below 37.5 for a straight 24 hr..and the second day,I got that! and I was so energetic yet so berselera bila bab2 makan (tak macam orang demam), so doctor tu serba salah nak tahan aku kat wad..but I have to be on this strong anti-biotics for at least couple of days more. Antibiotics tu plak mmg takde in the form of consumable tablets..guess what the doc suggested..HOME LEAVE!!! yeehaaa... dia bagi aku balik tido kat rumah, but every morning & avery night I've to come to the hospital for the injection..Mr.Hubby was very nice,he agreed..(kena tanya dia lah sbb dia yg nak kena jadi drebar..)so,aku ulang alik,dari rumah for 5 days..dengn tombol drip kat tangan..pegi makan kat kedai bawak tombol tu..pegi salon pun ada drip tu..dgn gelang tag hospital nyer..very funny..semua org tengok je...I was well after 5 days, & discharged..until 2nd of July,the fever came back..and I was admitted again for a week..4 days at ward,3 days another home leave..hehehe...Alhamdulillah, I think I'm completely healed. It was scary though,i was too scared that it's gonna affect my kidneys & blood.. But,thank Allah,after tones of blood 'donation to them' & pelbagai tests..my blood & kidneys are fine.. Now, YAKULT everyday with Probiotics to combat with the bad bacteria inside me..

Lots of frenz asking about my new house..believe me,tak decorate apa2 pun lagi...tarak fulus la geng!! Tu tak termasuk lagi dgn ada tempat bocor,ada yang nak kena extend bumbung sbb tempias bila hujan...tak termasuk lagi dgn MIL & FIL yg mintak macam2, ditambah plak dgn Sis-in-law yg nak nikah ni,nak kena furnishkan rumah jugak...ayoyoyoooo..gua laki bini manyak pening wooo... Sejak minyak naik ni, terasa sikit lah expenditure pun dah naik.. tapi kan, a good news.. we now lant our vegetables ourselves.. Kitorang dah ada Kitchen Garden sendiri..you name it..semua ada..so far aku dah semai Cili Padi, Cili Merah, bendi, terung, ulam raja, daun kadok, limau nipis,limau kasturi,daun kari, timun, tomato, tomato cherry, daun sup..macam2 lagi lah...ada banyak lagi biji benih nak kena semai ni..and we design our vege garden as beautiful as it can be..Mr.Hubby hari2 buat batas sayur..tanah kitorg jenis yg keras..tanah bukit..so nampak kurus jugaklah laki aku tu bercangkul hari2..hehehe..bini dia tukang semai je..and tukang borak2 dengan anak pokok..I'll take some pictures of it later ya...

Please excuse me right now..aku baru je download Free Trial Landscape Design software..nak try2 design landscape plak..nanti kalo menjadi,boleh lah wat freelance..kwang kwang kwang...

I'll try to snap some pictures tomolo ok...good night viewers...have a good day..take care!!!

Cheeky Quotes

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin