Thursday, April 30, 2009

i like it when i feel hope...

Hehehe..terharu sgt baca komen kawan2,jutaan terima kasih kerana memahami & mendoakan..Insyaallah,aku pun turut doakan korang semua bahagia dgn life masing2..dikurniakan Allah apa sahaja yg dihajati..kesihatan,kejayaan,kekayaan & segala apa yg dilimpahkan kpd org2 yg Dia redhai..semoga kalian juga memperolehi...Amiinn..

I just came back from Mid Valley with Mr.Hubby & MIL..Ya Allah,lenguh giler aku jalan2 tadi dlm Mid Valley..bukan lenguh kaki..tp sakit pinggang & tulang belakang rasanya mcm dah terbengkok sgt..hehehe..It's been 30 days dah after my surgery,tp still lenguh2 yek...Perut pun buncit semacam je,tp aku suka sbb bila tgk balik,mcm pregnant 3 bulan..hehehehe...tak sabar lak rasanya..

Tadi aku gi Himalaya shop,pi beli supplement yg Dr Marsita suggest..SHATAVARI..sebut pasal Shatavari ni,kelakar lak Mr.Hubby..dia dah google about this Shatavari the day after Dr suggested it to me,and he was like not really keen to try that on me because there stated something about 'menopause' at the bottle.."Syg,u call Dr sekrg,tanya dia..betul ke ubat ni yg u kena mkn..karang menopause kang,naya je.." Hik hik hik..Aku pun sms lah Dr,and this is the answer "Alhamdulillah shatavari blh diambil to help w d hormonal imbalance not just 4 menopausal women.Fiiamaanillah".. (and Shatavari also can be taken by breasfeeding mom,because its main function is to reduce breast milk secretion in nursing women..)

Ari tu aku pi jumpa Dr, on my 12th day of period..and dia scan my eggs..dah ada time tu..left & right..and dia suggest for us to 'make baby', tp dgn selambanya aku jawab, more like whispering, "Dr..i takutlah..."..Memang pun,aku takut nanti 'that thing' terkeluar plak kat aku punya wound tu..kahkahkahakahh...So,terpaksalah Dr change the plan to my next cycle...

Now,I'm concentrating my plan on the conception..with the help from Dr Marsita & of course with the permission of Allah, Tuhan segala alam..Ni antara things I should take that could help me in getting conceive..
1) 7 biji kurma every day
2) Honey (i bought Honey extacted from bunga Habatuss Sauda & it tastes marvellous..)
3) Yogurt (syok jugak makanan2 utk mengandung ni)
4) Olive oil (minum mentah about 2 tablespoon everyday, or i can mix it with salad or as a bread      spread)
5) Fruits yg byk biji such as delima, guava, dragon fruit..( i told ya..)
6) Green leafy vege..
7) Habatus Sauda
8) Shatavari, produk Himalaya ada kat Mid Valley je..
9) Speman for Mr.Hubby...

Well that is meant to be taken orally..She (so nice) also advised me to perform Solat Tahajud, Solat Taubat, Solat Hajat..and banyakkan sedekah dan beristighfar & berselawat..

Aku rasa,apa yg dia suruh tu mmg bertepatan dgn moto hidup seorang Muslim..USAHA,DOA & TAWAKKAL...to those who share the same situation like me, i hope this will bring the good in you as well...till we meet again..

Love you all...

3 comments:

Zawiyah said...

ujie..thanx sebab sanggup share ngan kawan2 senasib ni. moga kita sama2 berjaya nanti. esok aku balik kelantan. kali ni nak pegi urut pulak.

chujie said...

Insyaallah..yg baik tu eloklah kita war2 kan..ye tak..Balik berurut??It's good..dgr apa kata tukang urut pulak..nnt ko update dgn aku ye..

Atiey said...

salam kak...sy ade petua sikit utk pregnant..InsyaAllah try la...kwn sy yg penuh dgn petua yg kasi....
1st one is....dauh kucai dgn akar2nye dibasuh dan masak ngan minyak sapi 2kli seminggu amalkan minum 3sudu setiap pagi n sebelum tdo sebelum nak minum selawat nabi 3x
then masa bersama suami tangan isteri pegang rambut suami doalah supaya dapat anak....
cubelah tgok dlm masa 3bulan ada kesan x
2nd....makan lah buah delima klu boleh hr2pun xpe...that all.......

hehe gud luck...

Cheeky Quotes

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin