Monday, November 24, 2008

This is what we call,HIDAYAH..


Michael Jackson peluk Islam

LOS ANGELES: Penyanyi kontroversi Amerika Syarikat, Michael Jackson, memeluk Islam dan menukar namanya kepada Mikaeel, nama malaikat yang memberi rezeki. Superstar muflis berusia 50 tahun itu dilaporkan memakai jubah dan kopiah ketika mengucap dua kalimah syahadah di hadapan seorang imam dalam satu majlis di sebuah rumah rakannya di sini. Akhbar The Sun dalam laporannya semalam mendedahkan majlis itu diadakan beberapa hari sebelum Jackson atau 'Jacko' dihadapkan ke Mahkamah Tinggi London, selepas disaman oleh seorang putera Arab.
Alhamdulillah..to me,this is what we call,petunjuk & hidayah..Sesungguhnya Allah berhak memilih siapa sahaja yg dikehendakiNya untuk diberikan hidayah & nur..samada kita sangka atau tidak..semuanya berada di dalam rahsia-Nya..Kita sebagai Muslim yang sememangnya bersaudara antara satu sama lain seharusnya berdoa supaya Allah memberikan petunjuknya kepada mana2 sahaja kawan/musuh kita yg masih ingkar dengan perintahnya..dan sesudah doa kita dimakbulkan..ucapkanlah Alhamdulillah dan teruslah mendoakan kesejahteraannya..
Benarlah kata orang.."Jangan kita hanya mengeji orang yang melakukan kejahatan kerana mungkin sesaat sebelum dia mati dia diberikan kesempatan untuk bertaubat..Dan janganlah kita terlampau bangga dengan kebaikkan yang kita lakukan,kerana dikhuatiri kita mati sebelum benar2 bertaubat."
To Mikaeel Jackson,hope you will be a very good practising Muslim & maybe you will be granted with such sakinah & an-nur in perfecting your life with Islam..

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin