Sunday, January 24, 2010

Apakah relationnya 2 benda itu???

Lihat gambar-gambar ini...saya sgt sukaa gambar ini..





Pertama, mungkin kerana warna putih itu menaikkan seri keemasan & kilauan bullion2 ini..

Kedua, gambar2 ini mmg nampak exclusive..
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
Lama baru saya dapat fikir...apa kata all the bagaholics out there, who impatiently waiting for the end year sale every year, just to add new designer handbags into their collection..invest or save your money in GOLD at the beginning of the year & keep it safe & sound somewhere, and sell it at the end of that year just to get a 25-27% appreciation in value (convert into money lahhh)???

Does it sound so purrrffecttt for you?? (or for me as well??hehehe)

With RM6500 (lebih kurang harga untuk 50grams bar) invested, in December I think it's gonna be RM6500 + 25% (taking into account 25% of gold appreciation-average-) = RM 8125.00, bear in mind that you don't have to add any more money each month to get this amount. Just keep & wait. Or if you dare enough to 'play', you can collect more if you know the method of buy low sell high in short terms. A few times gain during the whole year might end up in more saving you can make.

Jadi,every end of the year, kalau tak sayangkan gold bar itu..anda boleh jual/pajak kat mana2 ar-rahnu untuk dapatkan cash..dan langsung anda boleh ke mana2 designer boutique idaman untuk melangsaikan hajat yang tersimpan..hehehehe... But,kalau rasa2 dah 'jatuh hati' pada gold2 ni, simpan ajelah.. Pendek kata,bila akhir tahun menjelma..tanya apa kata hati?? Simpan atau shopping???

So, apa macam???Ada berani???

4 comments:

Hanum said...

cunnn!!!... insyaallah, kalo ade rezeki lebih(untung jual henbeg) sampai boleh beli jongkong emas... aku cari ko balik nnti... :)
~scared of being hoarder~

melatiblossoms said...

salam ujie,

doa semoga ujie sihat, so macamana? rentetan dari entry lepas ada berita gembira tak? achik terus berdoa juga untuk ujie

chujie said...

Num: Wokeyy,aku tunggu ko balik..nnt ko jgn terkejut plak tgk muka aku tercegat kat KLIA tu ye..kehkehkehhh

chujie said...

Achik: belum ada laa achik..ari tu ingatkan dh lekat..hehehe..(bukan every month ke ingat dah lekat..).. Thanks for the doa, sbg balasan ujie doakan achik & family bahagia ke akhirnya..suka tgk photo2 achik & mel, keep it up ok!!

Cheeky Quotes

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin