Friday, March 26, 2010

::Haruman Kasihku.. Sepanjang Zaman::

Bila memilih pewangi, saya kira saya seorang yang sangat setia.
Datanglah beribu jenis jenama baru,dengan wangian yang pelbagai,
direka sebegitu rupa untuk wanita zaman sekarang kononnya,
pilihan saya tetap yang itu juga.
Walau apapun kutukan kawan2,
konon saya takde pembaharuan dalam hidup,
tak adapt dengan perubahan trend semasa..bagi saya..
lantak lah..hehehe
saya tetap dengan yang satu itu.

Saya tak nafikan, 
sekarang banyak betul pewangi baru di pasaran
dengan rekaan botol yang sangat cantik..
...sedap mata memandang...
Namun bukan botol yang ingin saya pandang
..it's the scent that I'm going to love!!!

Tak kurang juga tumbuhnya pewangi2 'jelmaan' identiti artis2 terkenal Hollywood,
namun saya tidaklah se'crazy' peminat yang segalanya
ingin meniru idola mereka.
Yang saya kagumi cuma bakat & lakonan semata
bukan apa yang mereka pakai guna.

Berilah apa sahaja,
saya tetap nakkan 'dia' jugak!

Botolnya mungkin antara yang terburuk di pasaran (hahahha),
peduli apa saya!!

Bukan saya tak pernah cuba 'dekati' yang lain,
namun hati di dalam tetap mencintai 'dia'!

Dialah cinta hati saya...!!!


ACQUA DI GIO by Giorgio Armani
::
CLASSIC
::
SOPHISTICATED
::
TERSENDIRI
::
NOSTALGIC
::

Bila dia bersama saya, 
saya akan tersenyum sesekali baunya menjamah pancaindera saya.
Berjalan dengannya,
membuatkan saya tak pandang lain.
Rasanya cukuplah hanya saya & dia.
Wahhh....angau betul saya ni!!

Jarang sekali saya 'terserempak' dengan bau yang sama,
fikir saya,
"mungkinkah hanya aku seorang yang setia bersamanya?"
"of all the perfumes in the world???"
ahhhhh
suka hatilah
yang saya tahu
saya happy bersamanya!

Baunya?????
"Seolah-olah saya sedang memetik kuntuman bunga tanjung yang
mewangi di sebuah taman indera loka. 
Asyiknya saya sampai tak mahu ke mana lagi.
Memetiknya, menjadikan hidup saya dikelilingi cinta"

Nahhhhhh
Boleh anda bayangkan??
hahahaha

Cubalah....
dan kalau anda tak merasai apa yang saya rasa..
ermmmmm
saya tak ambil pusing pun
Biarlah saya dengan si dia
selama mana hati saya memilihnya.....

8 comments:

DJari-Hana said...

:-) Setia ngan G.A eh? hehehehe.
Aku plak still setia ngan Estee Lauder, PLEASURE . hehehe. Try gak tuko lain, tapi penyudahnya...asyik sedekah kat org. hehehe. Tak serasi ngan jiwa n idung. :-)

chujie said...

org tranung seme setia wehh!! hehehhe

naili said...

Ouch... myself kurang setia kot? sebab ada 3 jenis yang abis je menggelabah: Burberry The Beat, Elizabeth Arden The Red Door + Dolce & Gabbana The One. kuang3x...

~LISA~ said...

ujie, memang sedap la bau ni, i loike.. pernah pakai dulu, ada kenangan di sebaliknya... botol pun still simpan..

chujie said...

kak lah: setia gak lah tu namanya..setia utk 3!! hehehe

chujie said...

lisa:like me laa..ekceli,this was the perfume i was with when i met my laling tuu....hehehe

JundullahOsman said...

salam
suka blog anti usjie yg ni,
so nice, clean n feminin.
rupanya dah masuk 3 tahun ek blog ni. he

chujie said...

hehehe..tq jun..ala blog main2 je asalnya..tu yg selalu tak ber'update'..hahaha..tp konpius ni,yg ko suka tang feminin tu naper ahh??ishhh ko jgn jun,zaman sekrg ni byk yg x tulen..wakakakkaka

Cheeky Quotes

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin