Friday, March 19, 2010

Kinabalu again....

Salam rinduuuuuu.....

Semalam saya sampai di Kinabalu lewat senja. Tumpang pick-up MAS ke hotel, mulanya nak ambik cab, tp ditahan oleh crew..asked us to join them in the van. Bukannya apa, saya hormat privacy mereka..lebih2 lagi setelah seharian bekerja dalam cabin, tentu penat kan. Saya faham itu, sgt faham bab2 melayan tetamu ni..penatnya ya Allah Tuhan saje yg tahu..tapi kalau tetamu berkunjung ke rumah, penat2 pun kita seronok kan. Kalau dalam flight, kadang2 ada sesetengah passenger yg suka susahkan orang lain, agaknya memang hobi depa kot..hehehe. Especially Arabs, Malaysian so far takde lah byk songeh sgt, cuma kdg2 kalau dpt mak datin or mak datuk yg terlebih tantrum tu yg tak tahan...kalau budak boleh gak tarik telinga, ni dah separuh abad,tarik telinga kang putus pulak..hihihihihiiii...

Journey was just normal, walaupun departure sikit delay.. Off all, weather was nice..chewahhhhh elaborate sakan on the weather macam lah pegi jauh sgt ye cik kak.. Kesian saya ni, dah lama tak ke luar negara..hahaha. Bila lah ada peluang tu balik ye.. Nak harapkan cik suami mintak leave and go for holiday overseas, jauh sekali. Saya selalu perli dia, "hai..nak ganti chairman ke Sayang? Sampai tak ambik cuti langsung??" hehehe.. Apa2 pun, saya tetap bersyukur, apa yg kita dapat tak semestinya org lain pun dapat, kan..

Sampai saje di hotel, apa lagi..terus ambik gambar lah.. Trip yg lepas, satu keping pun saya tak ambik gambar..Takde mood kot. Kali ni, mood ada sikittttt baekkkk, so enjoy these pictures darlingssssss.....

Yeayyyyyy....ada sofa, boleh lah buat activity termenung bila Mr.Hubby gi kerja..hehehehe. A nice one facing the sea, melihat nelayan2 pergi mencari rezeki..

A classy arrangement of room, the dry part of the bathroom is made open, only separated by a sliding wooden door, but I bet most of the time the door is opened, so that we can watch TV or be part of the conversation in the room while washing our face, or brushing our teeth.. 

However, if, you find brushing teeth or washing face is too 'privacy' to be done openly..(hehehe) then just slide the door shut. But not for me, I'd love it open..all the time..

Bila bilik cantik, tangan yang bersih pun rasa kotor...asyik nak cuci je..hehehe

Ada weighing scale..guess what???? Berat I dah 49kg youuuuuu.... Neeennnnoooo nneeeeeenoooooo, the siren is ringing...time to watch out!!!!

Splendid ! Notice the lighted marble table top? I loikeeee... Kalau lah kat rumah pun ada macam ni, agak2 berapa bil elektrik sebulan ye??? Semua nak lighted..hehehe

Reflection!

Ohhh, lupa nak bagitau..this is at Hyatt Kinabalu.. Hotel yg dah berkurun tu, cuma diberi nafas baru sikit2 lately..Ok lah, untuk dapat a comfortable stay here in Sabah..

Sekarang dah jam 11 pagi, tadi awal2 dah pegi breakfast kat Lounge @Level 13, jap lagi Mr.Hubby nak pergi kerja, back at 10.30 mlm, so I got plan!!!!!!! Nak menapak ke Suria Sabah, sebab kat situ ada Metrojaya, dan kebetulan pulak, a day before I came here, Metrojaya dengan bijaknya telah meng'sms' saya beritahu tentang SALE...wah wah wahhhhh... Lagi pulak, semalam dalam flight, bukak paper..terpampang iklan LEVI'S SALE at Suria Sabah......woooooohoooooooo Mak suke uolssssss..... ngeh ngeh ngehhhhh!!!!

Nampaknya, kejap lagi, saya turun sekali dgn Mr.Hubby, konon2 hantar dia sampai ke van, tapi kepala otak dah siap perancangan rapi....wakakakakakaka... nasib awak lah dapat isteri macam ni Sayang oiiiiiiiiii....

1 comment:

Zawiyah said...

nice room la ujie. have a pleasant vacation there!

Cheeky Quotes

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin