Thursday, May 21, 2009

Inilah Terung ku..

Baru pukul 9.50pm, takkan dah nak tido kot.. I've just updated my facebook, add some more pictures to make my day more alive. I snapped a few pics of myself yesterday, as I noticed I was wearing greens, and the wall at my living area is also green, and the view from my lanai is also very much greens.. The song line of Zainal Abidin's; HIJAU, wooshed in my mind.. When people ask me about the colour I adore most, I always say "i don't have any particular colour of me"..but looking in my closet, I guess GREEN really plays an important role in my life.. Tadi pegi Ariani pun hampir2 aku nak pilih tudung kaler ijau jugak..ish ish..nasib baik cepat2 tersedar. It was like an unconscious action when I choose anything and it turns out to be; Green..
We went to Pusat Rawatan Al-Jawad this afternoon for the bekam session..Not me lah, Sayang & Abang had it done. It was their first time. Abang was quite ok, to him the pain was bearable. It becomes funny when it comes to Sayang, manja lah dia ni.. Doctor belum cucuk jarum lagi dia dah pegang katil kuat-kuat..Hehehe.. Kelakar tengok dia dah macam batang kayu tahan sakit actually taklah sakit sangat,cuma pedih je kena cupping tu.. Aku ada ambik gambar, tapi mlm ni macam tak larat dah nak transfer.. While I'm writing this, dia dah tertido dah..kroh krohh kepenatan kot.. Ye lah, petang tadi vampire baru lepas ambik darah..hehehe.. Sian pulak tengok. Tapi kalau aku tak paksa dia buat bekam tu, sampai bila-bila pun dia tak buat. Laki aku ni takut jarum.. What I did is for his own good jugak.. Berbekam tu kan sunnah Rasulullah, the best way to detoxify your body..
Haaaa..ni aku nak tunjuk korang pokok sayur aku.. Actually dah banyak kali berbuah, sawi dah habis aku tuai, kangkung pun dah berkali-kali masuk perut aku.. tapi nak buat camne, time tu aku takde camera. So kali ni aku tunjuk terung ni, ni yang dah kali ke-4 kalo tak silap aku. Please ignore rupa bentuk tanah tanaman tu sebab ari tu tinggal rumah lama, tempat aku ni subur..2-3 hari tak dibersihkan,penuhlah rumputnya.. Pokok sayur aku memang nampak tak segar macam kebanyakkan ladang, sebab ia sepenuhnya ORGANIK..tanpa racun, baja pun organik.. Siput babi banyak, semut pun banyak.. Terpaksa guna kaedah menghalau cara organik jugak. Tapi rasa sayur2 organik ni memang sedap, manis, rangup & healthy.. 
Alamak, Mr.Hubby dah bangun..nak kopi pulak..TBC ye..

Posted by Picasa

1 comment:

Zawiyah said...

ujie..subur2 la terung hok mu tanam ni..lepas ni nak masak apa ngan terung ni?

Cheeky Quotes

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin