Sunday, July 26, 2009

Scary in the mid noon..

Looking at this bird, what do you think friends???
Urmmm try to look at his red eye..sparkling red cursed eye..
And the colour of its body...very black..
What???
You don't feel anything??
Anyhing?? at all???
Eh, don't tell me that you haven't comr across a myth saying that
when a black, whole black cat jump over a dead body, the body will be 'alive' again??
Huh?? Takde kerrr??
No such thing?? Ever???
Hehehe..maknanya saya je lah kot yek..
Tapi mesti ada some of you on my side kan??kan??kan??

Haaa..
the same goes with this bird..

Citernyerr..
One sunny afternoon..
ye lah..afternoon, not at night..
tapi itupun menakutkan jugak hokeyyyyyy...

I was at my drying yard that day,
jemur kain..
when suddenly I saw a bird on my fence
looking fiercely at me..(dengan burung pun nak perasan..)
with its bright reddish eye..sharp..
and its black..very black
Scary in the mid of afternoon

Saya macam terpana dek kegerunan rupa parasnya..
(chewahhhhh..cakap je lah ko takut..)
Sedar tak sedar..
saya dah baca ayat Qursi kat burung tu..
siap ulang 7 kali ayat last
sebab kalo nak halau jin kena baca macam tu kan..
Kemudian saya masuk rumah..

Lepas saya fikir balik..macam kelakar pun ada
Saya pun terus browse internet, "red eye bird"
sejibik rupa burung tu keluar..
ooooo memang ada rupanya
ingatkan hantu berupa burung
sebab sekali pandang macam muka Maya Karin versi pontianak..
hehhehe
Saya tersenyum sendirian

Terfikir juga
"kenapa dunia selalu pandang serong pada kehitaman?"
bukankah hitam itu juga satu warna ciptaan Allah?
kenapa hitam dikaitkan dengan kejahatan & kotor?
mungkin ada kebetulannya,tapi bukan keseluruhannya..
Tapi,kalau pegi South Africa, jumpa orang hitam mesti kita lari kan..
Pergi Bronx jumpa blackies, pun kita cabut..
Nak buat macam mana, "kebetulan" tu memang banyak..

Saat ni,mungkin burung tu tengah bersedih..
Andai mungkin saya dapat mendengar keluhannya..
saya agak dia mesti berkata,
"Mentang-mentanglah aku hitam"

Hehehehehe....

1 comment:

zulindanish said...

hahahaha, nice one ujie..i like it..coz apa yg mu tulis tu mmg dekat ngan aku.. suka skeptikal, suka misjudge...

Cheeky Quotes

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin