Thursday, July 16, 2009

Short & Brief..

Ok..these were the 'sweet & sour' of my life that happened lately..
since I last updated my blog.

1.
26th June, I was caught with fever..dgn tetiba je. But without the flu & cough, so H1N1
was not even came to my head..hehe..
Mr.Hubby was on duty & came back in the afternoon that day,
and I was going to pick him up at the airport
while my temperature at that time was up to 38.7..
Dah seram sejuk dah..tp saya lawan jugak sebab nak pegi fetch dia..
Malam tu,I took 2 tablets of Actifast,and the fever just gone for the whole night.

2.
28th June, bangun pagi saya rasa dah lain macam.
Badan lemah & mmg rasa demam. Mr.Hubby was again off to work and will only
be back on the next day, so it was just me & my MIL at home.
After taking a shower at the early morning,
I took my thick blanket, medicines, hp, and I told Mak I want to sleep
in her room. Bilik Mak kat bawah,so senang sikit in case
jadik apa2 kat saya..
Tghari, temperature raised dgn giler nya.. 39.7..Tinggi..
Saya pun dah mcm meracau2 kata Mak..
Cuma,I felt something strange, that I cant tell you..
Afraid that no one will understand..
Saya hanya baca ayat Qursi banyak2 walaupun badan tersangat
lemah..tapi saya tahu saya kena lawan that thing..
Sudahnya saya hanya minta pada Mak & Kak Shila time tu ada sama,
saya minta Al-Quran diletakkan atas dada saya..
hanya itu yg dpt jadi pembantu dikala itu.. Tak sampai 15 min lepas tu,saya segar balik..
Tapi separuh badan saya kebas sampai ke kaki..
Saya tahu itu akibatnya..
Walau macamana kebah pun saya ketika itu,saya perlu ke klinik juga.
Dan pkl 2 Kak Shila bawa saya ke Klinik Az-zahrah di Bangi..Doktor kata kencing saya kotor & darah juga,beliau insist saya admitted..Tapi,saya berdegil,sebab kali ini saya rasa
tak ready utk being admitted..
Entahlah,sebab az-zahrah ke atau sebab apa..
Sudahnya,saya minta Doktor tu refer saya ke Columbia Medical Centre,
so that my previous doc, Dr Lee Ming the Urologist can handle me better..
Just before Maghrib,demam saya dtg balik,so I asked for Akak's help (again) to bring me straight away to the Columbia Seremban..
and I was admitted,as per predicted..

3.
I was admitted for 3 days. I only had fever on the first day I arrived, very high fever..
with shiverring..and I was taken care with that strong antibiotics again, ultrasound done,
blood culture test done, malaria test done twice,
urine test also done couple of times..ermmm what else..
and everything turned out NORMAL..
(ni yg aku hangin kat doktor az-zahrah tuu)..
Doc monitored my temperature for 40 hours, and I was discharged since
there was no fever within that monitoring period..

4.
Thanks to Akak & Abang (againnnnn), they fetched me home that day.
(hutang belanja belum langsai lagi ni..ayoyoo)
Of course I was happy dpt balik rumah, but ada something yang buatkan saya
rasa tak sedap hati di samping rasa tak sedap badan yg masih bersisa..
Saya dah tak demam, tapi badan saya lemah sangat..seolah-olah saya
akan demam bila2 masa saje..
Tu yg saya takut,takkan dah sampai rumah, nak kena pi hospital balik..

....to be continued...
ngantuk sangat lah malam ni..

No comments:

Cheeky Quotes

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin