Friday, August 20, 2010

Errr nak minum air apa ye today bang????

Dah boring minum cordial kan???
Biasalah bulan puasa ni..scheduled meal hari2 buatkan kepala pening nak pikir menu..

Senang saje..
Buat sendiri jus buah-buahan segar
lebih fresh
lebih sihat
lebih sedap
lebih jimat

Yang bestnya, you can choose whatever fruits you want for the juice
asalkan tak mabuk sudahhhhhhhhh

GOLDEN KIWI & MANGO JUICE
(pastu boleh sesuka hati nak letak nama apa kan kan kan)


Untuk 2 insan bercinta orang,
 2 biji mangga 
(kalau dpt Indian or Australian Mango lagi perrghhhhh), 
2 biji golden kiwi (yellow kiwi),
sedikit perahan lemon,
setengah cawan air gula (kalau mangga kurang manis)
Setengah gelas air

BLEND JE SEMUA TU SEKALI bersama dengan ice cubes
This one you need a smoothies maker atau blender yang boleh buat smoothies..selalunya yang ada Ice Crusher..

Make sure air tak banyak sangat, sebab nak dia jadi pekat cenggini
untuk kepuasan maksimum..hehehe


Love the colour
Love the taste more....

No comments:

Cheeky Quotes

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin