Tuesday, August 24, 2010

I'm in the mood....again......

Salam Mubarak

Hari ni Mr.Hubby nak gi kerja dahhh
sedih tauuu...
mesti rindu kat dia nanti
dah 11 days dia kat rumah..
off & stand-by yang tak kena call-up
heaven ok
so, as the title of this blog
bila si dia di rumah
ke mana sahaja berdua lah jawabnya
hampir setiap hari kami on the road
melangsaikan kerja yang takkan selesai
jumpa clients
jumpa suppliers
jumpa customers
survey..survey..survey
restaurant hopping untuk berbuka puasa
penat tapi seronok..sebab dgn dia kan..

So, hari ni he'll be off to work for 4 days
eh,ke 3 hari??? tak ingatlah
macam biasa..dari semalam saya dah lembik..
macam small daughter nak kena tinggal
hehehehe
bukan apa..dah terbiasa bersama lama2
terasa tau keseorangan
plus ni bulan puasa pulak...nanti terfikir dia makan apa nak berbuka
tapi kan..
apart from that
bila dia pergi kerja lah saya ada masa untuk diri sendiri
untuk business saya, 
untuk rumah saya,
untuk diri saya..

So,
untuk 3-4 hari ni..
saya dah siapkan list things-to-do yang berjela2
harap2 sempat siapkan semuanya despite of bulan puasa ni kan
.
.
.
.
************************
  1. lipat 3 bakul baju done
  2. kemaskan stok2 BeautyKlique done
  3. masukkan tudung2 dlm plastik done
  4. kemaskan bilik/studio done
  5. iron baju2 Tommy Bahama done
  6. photoshoot baju2 Tommy Bahama done
  7. upload gambar2 Tommy Bahama dalam blog wardrobelelaki
  8. iron baju kerja mr.hubby - 1 pair for daily flight on the 27th. done
  9. beli rak untuk dapur done
  10. beli buffet table utk raya
  11. beli table cloth linen kat Nilai 1-custom made done ;beli kat ikea
  12. kemaskan dapur done
  13. kalau rajin pergi IKEA/kalau malas pergi Alamanda beli vase, pinggang mangkuk, stand vase & bamboo done
  14. panggil uncle samy the gardener utk bersihkan halaman rumah done; set on Sunday
  15. siapkan Facebook Pages utk Ujie&Ullfia
  16. siapkan & submit Business Card design
  17. update Ullfia, my darling partner on the box & wrapping paper design. done
  18. get mr.hubby's pants ready for alteration done
  19. basuh baju,kalau selalu sgt hujan hantar laundry je lah done
  20. ironing few baju
  21. dry clean baju kurung & baju melayu
  22. set-up dining hall done
  23. beli pendant & wall light for dining hall
  24. keluarkan pinggan mangkuk for raya done
  25. beli curtain for dining done
  26. kemaskan bilik2 tidur done
  27. bedsheet changing done
  28. floor sweeping & vacuuming & mopping
*************************
Hahhhhh!!!!
menaip & buat list memang seronok kan
hehehe
tang nak buat tu aduiiiiii
tapi takpe
i give you my words
jika tanpa gangguan & aral yg melintang atau menegak
inshaallah akan diusahakan sedaya yg termampu
so, kita tunggu after 4 days nanti
akan saya updatekan list2 ni
mana yang selesai
mana yang separuh jalan
mana yang tak sentuh langsung
hihihihihi

No comments:

Cheeky Quotes

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin