Sunday, February 24, 2008

I received a Love Notes!!!

Wahhhh...it's been more than a week! Sometimes i feel there're so many things to share with others,but not to mention,most of the times,i turned 'blank' when i sign-in here.To be frank,every night coming back home,sure aku bukak blog ni dulu..tapi tenung2,pikir2,last-last aku log out balik.. Walhal masa kat luar macam beria banyak bende nak citer... ermm penat kot.. i believe this is not only happening to me.. **orang lain pun cenggitu jugak**

So,to cut the story short..it was more than a hectic week for me & Mr.Hubby.**i told u before**. Life was all day long on the road.. Memang tak abis2 ukur jalan. Dari start dia cuti until yesterday, 1 hour before he's going off baru abis routine. Semalam konon2 nye nak rilek-rilek kat umah,sebab malam nye Mr.Hubby kerja. Cuma sebelah pagi,ada jemputan breakfast together gether kat rumah our friend, Zack & Liza with their 6 kids..**have i told u,they hv 6 kids ok? and Liza just turned 27 this year?** Pastu Mak called,cakap Ati need our favour, kena join sekali Food Tasting **testing ah??** kat UPM by the catering comp that she will be booking for the wedding.. Being 'anak yg menurut perintah', Mr.Hubby said yes even tho aku berkali2 jegilkan mata kat dia..**evil's laughing**. Dah pegi UPM, alang2..kenalah pegi tgk rumah kat Sepang..dah nak pegi tgk rumah tu,terpaksalah jugak bawak kotak2 lampu supaya pekerja2 Indon ada kerja nak dibuat selama Mr.Hubby pegi kerja... **apa??ingat boleh duduk saje ke??**.. Dah alang2 pulak pegi ke Sepang, sure Ati ajak terus ke Bandar Baru Nilai yg sekangkang kera aje dari rumah aku tu for her wedding dress.. Aduh makkkkk....

Yang aku rasa cam nak naik hangin.. As soon as we arrived kat UPM, I was thinking of having lunch there..**yelah dah nama food tasting,mestilah ada makanan**. Rupa2 nye ditapaunyer makanan2 tu for us. Alasannya, bekas dah abis basuh...Grrrrrrrrrr!!!!!!! Takpe,sabau sabau.. So aku ingat nak bantai aje kat luar dewan tu, dgn Mr.Hubby, Mak & Ati.. tp Butik Pengantin tu pulak tutup pkl 5, and it was already 4 pm by then, jadi the packed food remains packed until we reached the boutique. Sampai kat butik plak, Ati tu mcm tak berkenannnn aje dgn design2 yg sudah ku anggap glamer2 tu **yelah artis pon ada ambik kat situ**.. Monconggggg je.. Ermmmmmmm... Tak terbalas penat lelah ku menyervey ** root word nye Survey** sampai ke ceruk dunia.. Lepas gi tengok rumah kejap, balik..and by the time we reached home, it was 7.40pm..got half an hour to cook Mr.Hubby's bekal **sardine aje lah nampaknyer**, dinner & get ready to work..**pick-up pukul 8.45** Argghhhh penat nye..dah rasa cam nak demam je..

10 hari Mr.Hubby on leave,10 hari tu jugak aku dikerah tenaga ke sana sini.. Nak merungut pun, tu semua saham untuk ke syurga..**insyallah**... So, bila dia dah nak gi kerja balik..I was like."lega nyerrr..boleh la aku rehatkan badan, bangun pagi lambat skit, pegi facial ke, cooking2 ke..Nak rehat cukup2.."

Pick-up datang tepat pada waktunya.. and while waving bubyee to him, i was already Zzzzz in my head...Sempat jugak aku sms dia suruh call before departure walaupon aku dah tido..and he did call me, but until now,i couldn't recall what we talked..hehehe..

Until got up this morning, I saw a sms in my phone.. saying this:

"syg u.miss u already.it was a nice & beautiful 12-days being with u.i will treasure every moment with u.love u so much sayang..good night..sweet dreams."

....and i was like.."LOVE IS IN THE AIR"..how sweet..**romantik jugak laki aku ni** he used to say love words every day almost every hour of the day, but writing it is very seldom. so,when i read this,i know it's pure honest from his lovely heart.. thanks my dear...

and now, despite of being thankful for my OFF day without him..i just can't wait for him to return back home..so that our love journey on the road will start again....

No comments:

Cheeky Quotes

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin