Saturday, February 9, 2008

Lomah-longlai Semangat Eden!!!

This is B'young, or the full name is B'young Advanced Functional Beverages. I've taken this for about 10 months (last February till December) & the result was soo terrific. Aku mmg admit,tersangat2 bagus,in every aspects of my health & life. Tremendous effects,I could say. Bangun pagi pkl 6,ambil yg pack Pagi,dah terus boleh wat kerja2 surirumah.Takde penat,takde ngantuk. 1 hour before lunch,or 2 hours after lunch,aku ambik lg packet Petang..this time biasanya kan alertness kita dah down sikit,but with Byoung,it's fabulous.. Aku punya high level of energy continues,otak pun cerdas skit..dan yg best no matter what situation is,tak ngantuk.. Movement pun cergas je.. The effectiveness of pack Petang punye ni leh tahan till 8 hours, then malam pulak about 1 hour before bedtime,aku sure ambik yg pack Malam.This is also superb, coz it helps me to get a beautiful,solid sleep without any ridiculous dreams..This is what we've always been suggested, "pay attention to a quality sleep,not the quantity". So,kalau ambik pack malam ni,if you only have 4 hours to sleep,pun ok. Badan tak penat,sbb it's solid!
Punye la best makan Byoung ni sbb:1) Migrain aku pun dah ok sgt2. 2)My severe dysmenorrhea pun getting better. 3) My skin texture getting more moisturized. 4) My mood swing narrowed. 5) Full of energy so kerja2 byk selesai on-time. 6) Hormones pun stabil. Byk lagi lah.....
Tapi sayangnye,aku dah stop makan Byoung since December ari tu..Why??? Biasanye kalau stop tu mmg takde pasal lain, harganya lah... B'young Premium Standard ni regenye aje dah RM542.00, which is..berpeluh jugak nak keluarkan every month.. tapi sebab keturunan aku ada byk CANCER case, I think I should take it because it does contains anti-cancer..(lupa nak cakap,Byoung ni ada lebih 60 jenis fruits & vegetables..hardly found in any other supplements).. So,berbalik pada kisah selepas aku stop ambik Byoung,badan dah semakin lemah balik.. Ye lah, pollution everyday, stress everyday, free radicals byk, pemakanan tak seimbang pun been taken everyday..so logicnya, service badan pun kenalah everyday kan.. Aku dah nak jadi macam dulu balik..self motivation/esteem pun dah kurang..Especially these few days,pagi2 dah keluar, for 1 whole day,malam pkl 11-12pm baru balik, esoknye pepagi lagi dah nak kena keluar balik..arrgghhhhh sakit abis urat2 eden ni haa.. Mostly every minutes aku menguap,ngantuk..bila tak cukup tidur,a friends called 'headache' came.. And I seem to can't bear this anymore.. Tak larat sgt2..
So, tomorrow, I shall continue my diet on Byoung again.. Life is gonna be wonderful again. setelah dipikir2 balik, aku sanggup tak bershopping every month asalkan I get a healthy life..it's priceless.. Tentang B'young, hanya yg sudah mencuba sahaja,yg akan mengerti maksudku...(ewahhh).. My father-in-law pun dulu makan byoung for months,pastu kononnya nak cuba recommendation kawan dia (a doctor) makan produk lain, beratus jugaklah sebulan..tapi last nye, "ayah dah taknak makan *** ni, ayah nak sambung mkn Byoung. Tak sama rasa mkn *** ni dgn Byoung dulu." Mr.Hubby said, "kalau dpt rezeki lebih nanti,I nak mkn Byoung consistently. Bestlah badan masa makan dulu."
Huuaaaa...Selamat tinggal dunia shopping ku!!!

No comments:

Cheeky Quotes

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin